9 / 18 856

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Om webbplatsen > Villkor och riktlinjerVillkor för användandet av webbplatsen

Som användare av webbplatsen är du bunden av dessa villkor, som du accepterar genom att registrera ett användarkonto.

För att registrera ett konto ska du ha fyllt 18 år.

Som användare väljer du ett användarnamn som kommer synas när du interagerar på webbplatsen. Användarnamnet kan inte ändras i efterhand. Användarnamnet får ej vara förväxlingsbart med en känd fysisk eller juridisk person eller varumärke. Det får ej heller vara stötande eller på annat sätt olämpligt. Detsamma gäller för bild som används som avatar.

Som användare måste du registrera en giltig e-postadress till ditt konto. Den registrerade e-postadressen använder du för att logga in på ditt konto. Du kan också en gång per vecka få notifikationer till din e-postadress om du har olästa meddelanden eller aviseringar. Du kan själv stänga av denna funktion i dina kontoinställningar.

Som nyregistrerad medlem måste du vänta upp till fyra dygn innan du ges full behörighet till webbplatsens funktionalitet och kan publicera inlägg i forumet och bidra med material till databasen. Karenstiden syftar till att höja kvaliteten på innehållet och undvika skräpkonton. Det är av samma anledning inte tillåtet att på kort tid skapa flera användarkonton.

Du får inte utan tillåtelse sprida material från webbplatsen eller använda sidan på ett sätt som ej är avsett, genom att t.ex. kringgå eller modifiera dess konstruktion.

Sidans administratörer och moderatorer äger rätt att när som helst stänga av användare eller begränsa tillgängligheten för användare utan att motivera detta. Det kan i synnerhet komma ifråga om användare bryter mot dessa villkor eller riktlinjerna för forumet.

Som användare ansvarar du själv för material du publicerar eller laddar upp på sidan. Respekt för andra användare och människor ska prägla användandet av webbplatsen och känsligt material bör granskas innan det publiceras. Vem som helst kan anmäla publicerade dokument för olämpligt innehåll. Dokumentet kommer omedelbart vid sådan anmälan censureras i väntan på bedömning.

Som användare förväntas du bidra till att utveckla webbplatsen genom att posta konstruktiva inlägg och material till databasen.

Riktlinjer för forumet

När du fått full användarbehörighet har du möjlighet att göra inlägg i forumet.

Alla inlägg ska följa svensk lag. Inlägg som bryter mot svensk lag kommer medföra avstängning från forumet. Det innefattar inlägg som utgör t.ex. brott mot upphovsrättslagen, hets mot folkgrupp, olaga hot eller ärekränkning.

Det är inte tillåtet att använda forumet eller andra kommunikationsfunktioner för marknadsföring av produkter, webbplatser eller kommersiella projekt.

Inlägg som görs i forumet ska följa de innehållsmässiga ramar som följer av en forumstråds rubrik och ämnessättning. Ämnessättningen av nya trådar ska hålla sig inom de ramar som följer av respektive forum. I våra forum diskuteras kriminologi - ämnen som sträcker sig utanför denna överordnade ämnesbegränsning kommer raderas och kan medföra avstängning eller begränsning av användarkontot.

I forumet Svenska mordfall diskuteras de mordfall som publicerats i databasen. Det går inte att starta nya trådar i detta forum, dessa startas istället genom att kommentera direkt från databasen. För trådar om mordfall som inte finns publicerade i databasen måste mordfallet först läggas till i databasen.

I forumet Brottsbekämpning och andra kriminalfall diskuteras kriminalpolitik, brottsbekämpning och aktuella eller historiska rätts- och kriminalfall som inte platsar i ovan forum.

Utöver vad som följer av svensk lag skall god ton och respekt för andra användare och människor prägla inlägg som görs på sidan. Webbplatsen behandlar svåra ämnen och händelser och särskild värdighet bör med respekt för detta iakttas.

Användare har, om de inte avsäger sig det, rätt till anonymitet. Det innebär att det inte är tillåtet att i någon gärning söka avslöja identiteten på andra användare eller koppla ett användarkonto till en fysisk person.

All form av skräppost och spam är förbjudet och kommer leda till omedelbar avstängning. Inlägg i forumet bör ha ett kvalitativt innehåll och ett sakligt uttryck. Upprepningar eller inlägg av chatt-natur kommer raderas. Använd för detta ändamål istället meddelandefunktionen.