6 / 16 044

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > 42-åring får 12 års fängelse för mord i Midsommarkransen42-åring får 12 års fängelse för mord i MidsommarkransenPublicerad 2017-06-19

En 42-åring dömdes under måndagen till tolv års fängelse för mord i en lägenhet i Midsommarkransen i södra Stockholm. Offret ska ha varit bekant med den 42-åriga gärningsmannen sedan tidigare.

En kvinna som var med i lägenheten under kvällen har i förhör berättat att stämningen mellan gärningsmannen och den nu mördade mannen blev bufflig och grabbig. De började skojbråka – men ganska snart gick skoj över i allvar.

Efter att 42-åringen fick ett slag i ansiktet som spräckte läppen, blev det vilt tumult på golvet. I det skedet valde kvinnan att lämna lägenheten. Morgonen därpå fick hon ett meddelande av en annan vän, som uppgav att det som hänt var fruktansvärt. Det visade sig att bråket slutat med att den 42-årige mannen huggit sin vän till döds 30 knivstick – och även krossat hans skalle. Han ska dessutom, innan han försvann från bostaden, ha fotograferat offret.

Domen från Södertörns tingsrätt finns att ta del av i databasen.
Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Nickolai Hämäläinen mördad i Midsommarkransen