6 / 18 619

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Mordet på 17-åriga Lisa Holm i BlombergHovrättsdom mot Lisa Holms mördare

Publicerad 2016-02-08

Idag kom Göta Hovrätts dom i målet om mordet på 17-åriga Lisa Holm i somras. Hovrätten fastställer livstidsdomen mot den 35-åriga gästarbetaren Nerijus Bilevicius.

Nerijus Bilevicius dömdes i november av Skaraborgs tingsrätt till livstids fängelse för ett av Sveriges mest uppmärksammade mord, mordet på 17-åriga Lisa Holm i Blomberg, Kinnekulle den 7 juni i fjol. Bilevicius har hela tiden nekat till brottet och överklagade målet till hovrätten.

Göta Hovrätts dom finns liksom förundersökningsprotokollet och tingsrättsdomen att ta del av i vår databas.
Permalänk    Läs i databasen om Mordet på 17-åriga Lisa Holm i Blomberg


Hovrättsprocessen inleds i Lisa Holm-falletPublicerad 2016-01-11

På måndagen inleder Göta hovrätt sin rättegång, som av praktiska skäl hålls i tingsrättens lokaler i Skövde.

Hovrätten ska till stor del lyssna på inspelningar av de förhör som hölls i tingsrätten. Då tänker flickans familj inte vara med i rättssalen. Men de kommer till måndagens inledning.

- De har ett litet hopp om att den dömde ska erkänna. Då kanske de får en förklaring till varför detta hände, säger Tore Brandtler till TT.

Hustrun till 35-åringen som dömdes för mordet på Lisa Holm är kallad, men kommer inte till hovrättsförhandlingarna för att vittna, uppger flera medier.

35-åringens advokat, Inger Rönnbäck, har kallat flera nya så kallade expertvittnen till hovrätten. Ett av dem ska uttala sig om de dna-spår från Bilevicius som starkt bidrog till att han fälldes i tingsrätten. Ett annat är Pål Johansson, pensionerad polis som bland annat arbetat i Palmegruppen. Han ska på måndagen ge sin syn på hur polisen förhört Bilevicius.

Hovrättsförhandlingarna kan följas bl.a. via TV4 Live.
Permalänk    Läs i databasen om Mordet på 17-åriga Lisa Holm i Blomberg


Mordet på Lisa Holm i databasen

Publicerad 2015-12-12

Nu ligger 2015 års mest uppmärksammade kriminalfall, mordet på 17-åriga Lisa Holm, uppe i databasen med både förundersökningsprotokoll och påföljande dom!
Permalänk    Läs i databasen om Mordet på 17-åriga Lisa Holm i Blomberg