10 / 18 856

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Svenska mordfall > Svarta änkan Carina FrödinSvarta änkan Carina Frödin

Måndagen den 18 januari 2010, Dalarnas län

Hon har kallats för en av Sveriges farligaste kvinnor. 18 januari 2010 satte Carina Frödin, som lyder under öknamnet Svarta änkan, eld på sin och dåvarande makens lägenhet i Grängesberg i Dalarna. Maken miste livet i lågorna. Detta är dock inte första gången Carina Frödin har haft ihjäl en man. Sju år tidigare, 2003, ströp hon sin pojkvän med en elsladd. Men redan 1993 högg efter ett gräl sin dåvarande pojkvän i låret med en kniv. Polisen hittade senare den sovande mannen med kniven kvar i låret. Dådet bedömdes som så pass allvarligt att Carina Frödin åtalades för mordförsök, och dömdes till ett års fängelse. 27 augusti 2010 dömde Svea hovrätt Carina Frödin till livstids fängelse för mord, mordförsök och grov mordbrand.


Senaste inläggen om fallet

Det finns ännu inga inlägg om detta fall.


Svarta
Svarta änkan Carina Frölin Foto Tommy Pedersen

Externa nyhetslänkar om fallet

Krister vill återförenas med "Svarta änkan"
ARBOGA. Han överlevde Svarta änkans våldsamma knivhugg. Nu träder montören Krister, 59, från Arboga fram i Expressen och berättar om de vilda åren med Cari
EXPRESSEN.SE | Länk postad av algots
Leif GW Persson om Svarta änkan Carina Frödin i GW:S mord
Hon kallas Svarta änkan. I säsongsavlutningen av GW:s mord på TV4 tog kriminologen och författaren upp de makabra fallen.
EXPRESSEN.SE | Länk postad av algots
Läs om fallet på Flashback