5 / 19 230

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Svenska mordfall > Morden i Knutby församlingMorden i Knutby församling

Lördagen den 10 januari 2004, Uppsala län

Ett mord ägde rum i samhället Gränsta, strax utanför Knutby i Uppsala län. Samtliga inblandade var medlemmar i den sektliknande Filadelfiaförsamlingen i Knutby. Pastorn Helge Fossmos fru mördades och en annan församlingsmedlem skottskadades svårt.

Helge Fossmo åtalades och fälldes för att ha förmått barnflickan Sara Svensson att mörda hans fru Alexandra, och utföra mordförsök på den skottskadade medlemmen. Sara Svensson, som erkände bägge brotten, åtalades och fälldes för mord och mordförsök. Helge Fossmo anklagades dessutom för att ha mördat sin första fru, men fälldes inte för det.

Uppladdade dokument

   Förundersökningsprotokoll del 1
   Förundersökningsprotokoll del 2
   Förundersökningsprotokoll del 3
   Förundersökningsprotokoll del 4
   Förundersökningsprotokoll del 5

Övrigt

   Forumtråd

Senaste inläggen om fallet

jenny74 skrev för 2 år sedan:

Jag fattar inte hur någon kan manipulera någon så fruktansvärt mycket som han gör , fast dim verkar ju faktiskt ganska vrikade dom flesta av dom , tänk och sitta ochbprata med dom i några timmar kvar, jag skulle nog bli ganska trött i huvet

Lynx64 skrev för 2 år sedan:

Undrar vilka motiv Helge egentligen hade.
Var det bara att han blev kåt på nästa kvinna och då röjde sin dåvarande ur vägen? Anette skulle förmodligen så småningom också mördas för det började klia i byxorna på Helge.
Var det känslan av makt när han manipulerade kvinnorna runt sig? Hur långt han kunde driva dom? Att han och Anette skulle få ut pengar på livförsäkringarna var nog bara en extra bonus för Helge, inte ett egentligt mål. Anettes pengar planerade säkert Helge att lura av henne när dom gifte sig eller få genom arv när hon också dog.
Kan förstå svagheten hos Sara, liksom en hustrumisshandare kände Helge det. Och precis som en hustrumisshandlare han bröt ner henne psykiskt .

h01jyl skrev för 2 år sedan:

Svaga sinnen är lätta att manipulera.. Det finns massvis med böcker om just detta ämne. En svensk bok som jag skulle rekommendera för att få insikt i ämnet är "Konsten att läsa tankar" av Henrik Fexeus

Lynx64 skrev för 2 år sedan:

Vilken makt Helge tillskansat sig över både Sara och Annette. De framstår som helt utan egen vilja och ifrågasätter inget av Helges beteende och vad han säger. Hur kunde han lyckas med detta. Känns helt obegripligt.


Pastorn
Pastorn Helge Fossmo var centralgestalten i morddramat i Knutby församling
Barnflickan
Barnflickan Sara Svensson utförde mordet på Alexandra Fossmo
Alexandra
Alexandra Fossmo mördades i Knutby
Sara
Sara Svensson sköt två personer med ett ljuddämpat handeldsvapen

Externa nyhetslänkar om fallet

Så mår barnflickan Sara Svensson tio år efter mordet i Knutby
Jag mår förhållandevis bra. Det är budskapet från den så kallade barnflickan i Knutby. I dag är det exakt tio år sedan det uppmärksammade mordet och för första gången gör Sara Svensson ett kort utt...
DAGEN.SE | Länk postad av ADMIN
Så lever de inblandade i Knutbydramat i dag
Så lever Åsa Waldau, Helge Fossmo och de andra inblandade i Knutbydramat i dag.
EXPRESSEN.SE | Länk postad av ADMIN
"Knutbymordet handlar om Gud, sex och känslomässig styrning"
Lördagen den 10 januari 2004. En kvinna mördas i sitt hem i Knutby utanför Uppsala. En 26-årig kvinna erkänner att hon skjutit kvinnan och en manlig granne, som överlever skotten. Alla inblandade ä...
KRISTIANSTADSBLADET.SE | Länk postad av ADMIN
Läs om fallet på Flashback