6 / 18 234

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Forum > Svenska mordfall > Man hittad död i villa kvinna anhållen misstänkt förForum: Svenska mordfall

Man hittad död i villa kvinna anhållen misstänkt för

2018-03-16
Man hittad död i villa – kvinna anhållen misstänkt för
En man har hittats död i en villa i en mindre ort norr om Växjö under natten. Polisen har inlett en förundersökning om mord – och en kvinna sitter anhållen misstänkt för brottet.
2018-03-19 15:03:30

# 1

ChristinaB
Orten är KällredaTolg. 3,2 mil norr om Växjö. Han var född 1950 och hon är född 1960.

2018-03-21 12:14:46

# 2

ChristinaB
Växjö Tisdag 12.45, uppdaterad Tisdag 14.46

Den 57-åriga kvinnan häktades av Växjö tingsrätt på tisdagen.
Häktningsförhandlingen hölls bakom stänga dörrar under tisdagsförmiddagen i polishuset i Växjö. Kvinnan kom till förhandlingen med en vit filt över huvudet. Hon gav ett samlat och lugnt intryck, enligt Smålandspostens reporter på plats.
Kvinnan är skäligen misstänkt för att ha mördat sin man i parets bostad på en gård norr om Växjö, det vill säga den lägre misstankegraden.
Enligt åklagaren Marcus Sjöstrand har mannen dödats under fredagen den 16 mars. Ambulans larmades till gården vid ettiden natten till lördagen den 17 mars. När ambulanspersonalen kom dit och hittade den döde mannen larmades polisen.
Kvinnan greps vid halv två-tiden under lördagsnatten av polisen och anhölls sedan tidigt på lördagsmorgonen av åklagare.
I förhören som hållits med henne sedan dess har hon förnekat att hon begått något brott. Den uppgiften stod hon fast vid även under häktningsförhandlingen.
Men Växjö tingsrätts bedömning är att åklagaren lagt fram tillräckligt med bevis för att häkta henne.
Det handlar om en så kallad utredningshäktning och en ny häktningsförhandling ska hållas inom en vecka.
– Nu har vi en vecka på oss för att presentera sannolika skäl för domstolen, säger åklagare Marcus Sjöstrand direkt efter tisdagens förhandlingar.
Marcus Sjöstrand ville i övrigt inte kommentera utredningen.
– Jag kommer inte att lämna några kommenterar för att vi ska få en så bra och objektiv utredning som möjligt, säger han.
Enligt uppgift var mannen inne i Växjö och handlade under fredagen och uppträdde då som vanligt. Kvinnan hade jobbat natt och planerade att besöka en nära släkting under helgen. I stället greps hon av polis och sitter nu häktad misstänkt för att ha mördat sin man.